De meeste ondernemers die ik ken zitten boordevol nieuwe plannen. Je hebt helaas maar 1 lijf en 1 hoofd en er zitten slechts 24 uur in een dag. Niet meer. Als je op mij lijkt, heb je ook behoefte aan me-time, aan buiten zijn, aan lange lunchpauzes en veel slaap. Dat alles brengt dan het uitvoeren van die leuke plannen in gevaar.

Het voelt vaak niet cool om een leuk plan te parkeren, maar als je jezelf niet over de kop wilt werken, is dat toch echt het slimste om te doen. Als ik kijk naar mijn bedrijf dan zit het zo: Ik werk aan meerdere projecten tegelijk. Er is de Online Business Manager opleiding waarvoor ik elke maand een live Masterclass verzorg. Ik ben bezig met denken én doen rondom het WikiMira Membership. Er is continue uitbreiding van mijn VA-team (en elke maand een mastermind met het team). En natuurlijk is er ook het dagelijks meedenken en sparren met al mijn klanten in het Bouw een stevig Ondernemersfundament programma.

Grote kans dat ook jij meerdere projecten in je bedrijf hebt lopen. En grote kans dat ook jij veel andere ideeën voelt bruisen, kriebelen. Bij mij is dat nog steeds het schrijven van een boek. Dat idee blijft maar aan me trekken en ik ging er weer helemaal op ‘aan’ toen ik het nieuwste boek van Aartjan van Erkel kreeg en uitlas: https://nummer1.online/ Ik begon bijna met het inplannen van boek-schrijftijd… maar nee: hier moet ik stoppen.

Precies dat is wat af en toe handig is voor jou: jezelf stoppen. Helemaal niet fijn, ik weet het! Want als het zo lekker voelt wil je eigenlijk het liefst meteen aan de slag. En héb je die tijd en energie: gewoon doen natuurlijk.

Maar heb je die niet? Noteer dan je plan of plannen. Bij voorkeur op een vaste plek, zoals ik dat doe in mijn Asana onder het project ‘ideetjes voor ooit.’ Daarmee gaat het idee niet verloren en kan ik er af en toe naar kijken en voelen of de tijd al rijp is voor het uitvoeren van het nieuwe plan.

Het geeft veel ruimte en lucht in je hoofd en agenda, probeer het maar eens uit 🙂