Dit zijn de vragen waar klanten mee bij mij komen

$

Hoe kan ik meer klanten helpen dan ik nu doe? Mijn klanten willen graag meer mensen helpen dan ze doen. Maar ze willen niet alleen maar aan het werk zijn. Ze hebben soms al een training (of meerdere) gevolgd om dit te ‘fiksen’ maar daar leerden ze dingen die niet bij hen passen. En vervolgens voelen ze zich weer terug bij af.

$

Hoe krijg ik meer vrije tijd? Of zelfs: hoe kan ik eindelijk eens zonder stress op vakantie? Mijn klanten vinden het lastig om in hun vrije tijd echt even vrij te zijn. Of nemen op vakantie de laptop mee zodat ze de inbox kunnen blijven doen en ook op die manier hun klanten kunnen blijven helpen. Waardoor ze nooit echt ontspannen en dat vinden ze niet fijn.

$

Hoe kan ik aan marketing doen die wel bij me past? Veel van mijn klanten volgden al bij andere coaches trajecten of programma’s waarin ze marketingmethodes leerden. Waarin hen verteld werd wat je moet doen en laten om zichtbaar te zijn en hoe je klanten kunt werven. Het was vaak een manier die niet bij hen past waardoor sommigen helemaal gestopt zijn met marketing.

$

Hoe zorg ik ervoor dat alle ideeën die in mijn hoofd zitten er ook uit komen? De meeste van mijn klanten zijn goed in het verzinnen van steeds betere methodes en trainingen voor hun klanten. Dat overweldigt ze soms, omdat ze ook nog zoveel andere dingen moeten doen en over zoveel zaken moeten beslissen. Dan blijven die plannen op de plank liggen en dat knaagt…

$

Hoe kan ik voorbij uurtje-factuurtje zonder dat ik op een geldbeluste ondernemer lijkt? Mijn klanten werken vaak nog op basis van een uurtarief en willen meer naar een pakketprijs. Of hun diensten online aanbieden. Omdat ze vaak alleen het voorbeeld kennen van de ondernemers die vooral op geld verdienen uit lijken te zijn, hebben ze geen idee hoe dit aan te pakken, terwijl het verlangen er is en blijft.

$

Hoe kan ik in het verkopen van mijn diensten dichtbij mezelf blijven? Mijn klanten willen op een integere en vooral ook authentieke manier verkopen, dus niet door iemand meer in de pijn te helpen en ze dan een ‘fantastisch aanbod’ te doen. Tegelijkertijd snappen ze ook heel goed dat je moet verkopen wil je een bestaansrecht hebben met je bedrijf. Een interessante spagaat waar ik ze graag uit help.

$

Hoe kan ik met een assistente gaan werken die snapt wat ik nodig heb? Een aantal van mijn klanten werkte al eens eerder met een Virtuele Assistent maar die samenwerking kwam óf niet van de grond óf strandde door omstandigheden. Sommigen van mijn klanten weten dat ze een VA nodig hebben maar ze vinden het heel spannend. Want hoe vind je de goede? Ook daar help ik ondernemers graag bij.

$

Hoe kan ik aan het eind van de dag het gevoel hebben dat ik af heb wat ik af wilde krijgen? Mijn klanten snakken naar een geheel afgevinkte to do lijst, zodat er ruimte is voor meer klanten, nieuwe plannen of gewoon een avondje nixen. Samen met hen zorg ik hiervoor.

“Mira geeft aan als ik te snel ga en geeft aanwijzingen welke kant ik het beste op kan gaan. Het hebben van een sparringpartner om mee van gedachten te wisselen is zó prettig.”

Marijke Hoekstra

Helpt organisaties en professionals met het verbeteren van resultaten door Zacht Werken: www.flinkbc.nl

Met mijn e-book ‘Dat volle ondernemershoofd’ kom je erachter waarom je hoofd zo vol zit

In mijn e-book “Dat volle ondernemershoofd – hoe het komt dat er altijd zoveel te doen is lees je precies wat ik bedoel met een vol ondernemershoofd. En als je iets voelt kriebelen, kijk dan op welke manier ik jou kan helpen bij jouw volle ondernemershoofd. Op de pagina Werk met Mira lees je hierover meer.

Natuurlijk kun je ook altijd eerst contact met me opnemen via WhatsApp (06 48 44 33 01):

Of stuur een e-mail naar mira [a] mirasaia.nl.