Dit zijn vragen die ondernemers hebben als ze bij mij komen

$

Hoe kan ik meer klanten helpen dan ik nu doe? Veel ondernemers willen graag meer mensen helpen dan ze nu doen. Maar ze willen niet alleen maar aan het werk zijn. Ze hebben soms al een training (of meerdere) gevolgd om dit te ‘fiksen’ maar daar leerden ze dingen die niet bij hen passen. En vervolgens voelen ze zich weer terug bij af.

 

$

Hoe krijg ik meer vrije tijd? Of zelfs: hoe kan ik eindelijk eens zonder stress op vakantie? Veel ondernemers vinden het lastig om in hun vrije tijd echt even vrij te zijn. Of nemen op vakantie de laptop mee zodat ze de inbox kunnen blijven doen en ook op die manier hun klanten kunnen blijven helpen. Waardoor ze nooit echt ontspannen en dat vinden ze niet fijn.

 

$

Hoe kan ik aan marketing doen die wel bij me past? Veel ondernemers volgden bij andere coaches trajecten of programma’s waarin ze bepaalde marketingmethodes leerden. Het was vaak een manier die niet bij hen past. En dus zoeken ze nu naar een manier die wél past.

 

$

Hoe zorg ik ervoor dat alle ideeën die in mijn hoofd zitten er ook uit komen? De meeste ondernemers zijn goed in het verzinnen van steeds betere methodes en trainingen voor hun klanten. Dat overweldigt ze soms, omdat ze ook nog zoveel andere dingen moeten doen en over zoveel zaken moeten beslissen. Dan blijven die plannen op de plank liggen en dat knaagt…

$

Hoe kan ik voorbij uurtje-factuurtje? Veel ondernemers werken vaak nog op basis van een uurtarief en willen meer naar een pakketprijs. Of hun diensten online aanbieden. Alleen hebben ze geen flauw benul hoe dat aan te pakken. En of het überhaupt slim is om bijvoorbeeld online hun training of coaching aan te bieden.

 

$

Hoe kan ik in het verkopen van mijn diensten dichtbij mezelf blijven? De meeste ondernemers willen op een integere en authentieke manier verkopen, dus niet door iemand in de pijn te helpen en ze dan een ‘fantastisch aanbod’ te doen. Tegelijkertijd snappen ze ook heel goed dat je moet verkopen wil je een bestaansrecht hebben met je bedrijf. Een interessante spagaat waar ik ze graag uit help.

 

$

Ik wil zo graag mijn opdrachten meer richten op mijn corebusiness, hoe doe ik dat? Veel ondernemers hebben het verlangen specifieker te zijn in welke opdrachten je wel en niet aanneemt, maar voelen daarbij wel een bepaalde stress of angst of op z’n minst onrust. Want de schoorsteen moet intussen natuurlijk wel gewoon lekker blijven doorroken…

 

$

Hoe kan ik aan het eind van de dag het gevoel hebben dat ik af heb wat ik af wilde krijgen? Ondernemers (mensen haha) snakken naar een geheel afgevinkte to do lijst, zodat er ruimte is voor meer klanten, nieuwe plannen of gewoon een avondje nixen. 

“Ik werk snel, concreet en doelgericht. Mira ook… dus dat knettert lekker onderling! Het heeft me binnen 2,5 maand een goed Ondernemersfundament opgeleverd om direct goed aan de slag te kunnen met mijn Virtuele Assistent, heel fijn.”

Jorien Termond

Krachtgericht Beeldcoach voor onderwijsprofessionals en teams: www.samenmetjorien.nl

$

Ik ben altijd met heel veel dingen tegelijk bezig, is dat nou handig? De meeste ondernemers hebben altijd veel te doen. Het ene idee is net opgepopt en je hebt intussen ook die volle inbox. En die klant belt terug. De offerte moet nog de deur uit… Kortom: versnippering die vervelend voelt. Ze willen hun focus terug.

 

$

Hoe onderhoud ik al mijn relaties? De gemiddelde ondernemer werkt met veel mensen samen. Vaak hebben ze ook regelmatig terugkerende klanten en daardoor ook ongelofelijk veel relaties te onderhouden. Hoe doe je dat op een ontspannen en makkelijke manier?

 

$

Mijn planning gaat niet zoals gewenst, hoe kan ik mezelf behoeden voor die bomvolle agenda? Veel ondernemers plannen hun agenda vaak veel te vol. Zeker als je ook bijvoorbeeld live trainingen geeft, dan plan je een half jaar vooruit en ben je vaak erg tijdsoptimistisch. Want als het zover is, dan blijkt het vaak nét te veel van het goede.

 

$

Hoe ga ik om met al die petten die ik op heb als ondernemer? Ondernemers zijn van alles: oprichter, manager, trainer, coach, schrijver, podcaster. Elke rol vraagt tijd, waardoor je versnipperd raakt over 1001 taken en taakjes.

 

$

Ik ben een startende ondernemer, hoe geef ik de juiste woorden aan mijn diensten? Als starter zit je hoofd vol met ideeën, woorden, zinnen, teksten. Misschien staat er ook van alles op je laptop, maar het is een enorme brei aan woorden. Hoe krijg je dat wat je wilt aanbieden scherp?

 

$

Ik vind veel dingen leuk en interessant, moet ik toch vaker nee zeggen? De gemiddelde ondernemer is assertief genoeg om ‘nee’ te zeggen als je iets niet wilt maar je wordt gewoon heel snel enthousiast. En zegt dan ja om je vervolgens weer de pleuris te werken omdat je teveel op je bord hebt liggen.

 

$

In de dagelijkse praktijk werk ik veel te veel in het bedrijf in plaats van aan mijn bedrijf, kan dat niet anders? De waan van de dag neemt elke ondernemer ongemerkt altijd heel erg in beslag. Grote kans dat je er letterlijk (en figuurlijk) moe van wordt. Terwijl je dat verlangen voelt om je meer bezig te houden met je nieuwe plannen.

 

$

Ik denk dat er nog veel winst te behalen valt met oog op het systematiseren, automatiseren, delegeren, maar waar begin ik? Zeker als je bedrijf succesvol en dus gegroeid is, kan het helpen om je gericht met dit soort vragen bezig te houden.

 

“Ik kreeg duidelijkheid over waar de blinde vlekken in mijn bedrijf zaten op het gebied van mijn Ondernemersfundament. En nu dat helder is, heb ik ook veel ruimte in mijn hoofd.”

Rolinda Veldkamp

Hoogbegaafdheidsspecialist – www.doumee.nl

De volgende stap: lees of beluister mijn e-book ‘Dat volle ondernemershoofd’. Dan kom je erachter waarom je hoofd zo vol zit en hoe het komt dat er altijd zoveel te doen is rondom jouw corebusiness.

In mijn e-book “Dat volle ondernemershoofd – hoe het komt dat er altijd zoveel te doen” is lees je precies wat ik bedoel met een vol ondernemershoofd. Er is ook een mp3 versie van, als je liever luistert. Je vindt ze beiden op www.mirasaia.nl/gratis

Als je iets voelt kriebelen, als je graag met jouw vraag aan de slag wilt,  neem dan contact met me op. Dan plannen we een vrijblijvende kennismaking in.

Neem contact met me op via WhatsApp (06 48 44 33 01). Of stuur een e-mail naar team@mirasaia.nl

Neem alsjeblieft ook contact met me op als jouw vraag er niet bij staat. Ondanks de bak met vragen hierboven, kon ik niet volledig zijn. Dus grote kans dat ik jou ook met jouw uitdaging/probleem/vraag kan helpen!

(Op www.mirasaia.nl/werk-met-mira vind je op welke manier ik jou en jouw bedrijf verder kan helpen.)

“De balans tussen ondersteunen en uitdagen was fijn. Mira nodigde telkens uit tot een volgende, haalbare stap. En het mooiste: Ze levert echt maatwerk.”

Sergio van der Pluijm

Auteur, trainer en oprichter Bewezeneffect.nl – https://www.bewezeneffect.nl/