Veel ondernemers die ik ken schrijven graag met pen en papier. Alleen gaan die notities van je kladblok nooit vanzelf je laptop in. Ik ken mensen die het dan vervolgens overtikken, maar dat kost natuurlijk veel tijd. En dus geld. Daarom heb ik een tijd geleden de Remarkable 2 gekocht. Een prachtig vormgegeven device waarbij ik echt een schrijfervaring heb. En die ervoor heeft gezorgd dat ik kan (mee)schrijven tijdens een gesprek met een klant. Waarna de aantekeningen in de map van de klant óf bij de klant zelf terecht komen.

Want de Remarkable 2 kan geschreven tekst omzetten naar platte tekst. En die kun je vervolgens mailen naar degene die het nodig heeft. Sinds half oktober is het nog beter geworden omdat de Remarkable kan integreren met Google Drive en/of Dropbox. Ik ben nogal fan van Dropbox dus nu kunnen mijn notities meteen de map in van de klant. Of waar ik het dan ook maar wil bewaren: ik ben nog enthousiaster dan ik al was.

Wat ik zelf ook een prettige bijkomstigheid vind, is dat er geen afleiding op zit. Dus je gaat tijdens het schrijven niet even Instagram op of je mail checken. Heel heilzaam haha.

Ben je iemand die graag schrijft? En wil je vervolgens dat je notities daar komen waar ze horen? Dan is dit echt een goede device om aan te schaffen. Ik vind het trouwens ook erg prettig dat je kunt kiezen voor de soort schrijfpunt die je gewend bent. Ik heb nogal een fetisj voor de Bionic fijnschrijver van Stabilo en de Remarkable biedt je keuze in wat voor schrijfervaring je wilt hebben.

Je kunt ‘m 30 dagen geheel vrijblijvend uittesten. En omdat ik zo enthousiast ben, ben ik affiliate geworden. Je kunt ‘m daarom met 40 Euro korting aanschaffen. Ik kreeg voorheen daarvoor ook 40 Euro op mijn rekening gestort, maar intussen heb ik mijn Remarkable terug verdiend en is dat gestopt. Neemt niet weg dat jij alsnog lekker 40 Euro korting krijgt: https://remarkable.com/referral/DX3V-VRBH

Als je overgaat tot dit geweldige cadeau aan jezelf (aftrekbaar!) dan raad ik je als laatste nog aan om niet te bezuinigen op deze dingen:

  • Koop de Marker Plus (dat is de pen met gum op de achterkant – scheelt je een handeling bij het uitgummen)
  • Schaf ‘m aan met de ‘Book Folio’: dan is hij ook beschermd als je erop zit te werken. Ik had eerst de gewone Folio maar daar moet je ‘m telkens uithalen (en weer instoppen) en dan ligt je Remarkable kaal op tafel te liggen, zonde
  • Neem ook het Connect abonnement erbij – als je in 1x het hele pakket aanschaft, krijg je korting van ze. Het hele pakket houdt in dat je o.a. onbeperkte cloud-ruimte hebt. En dat hij je handgeschreven tekst omzet naar getikte tekst.

 

P.S. Overal waar je nu schrijven leest, kun je ook tekenen lezen. Ik ben zelf absoluut geen tekentalent, maar dat omzetten kan de Remarkable 2 dus ook op dezelfde manier als hierboven beschreven.