Waarschijnlijk heb je weinig tot geen systemen in je onderneming. De reden ervan is vaak eenvoudig. Veel ondernemers hebben last van één van de twee redenen (of misschien wel allebei):

  1. Het schrijven van systemen wordt vaak als saai gezien. Geen sexy onderwerp dus.
  2. Het is niet belangrijk genoeg om tijd ervoor vrij te maken. Er zijn andere werkzaamheden van groter belang. Vooral wanneer je alle werkzaamheden in je onderneming zelf moet doen.

Ook zie ik vaak dat zelfs als ondernemers samenwerken met een team, de aandacht voor systemen minimaal is. Het gaat om de resultaten die de teamleden opleveren en hoe ze dat doen moeten ze zelf maar uitzoeken.

En daarmee heb ik directe het eerste voordeel te pakken.

Al zijn de andere 3 net zo interessant.

Lees maar:

1 – > Met systemen heb je lagere teamkosten

Wanneer jij en je team geen tijd kwijt zijn met het telkens opnieuw uitvinden van het wiel, verbetert dit de efficiëntie van je team en daarmee de teamkosten.

2 – > Met systemen kun je meer mensen bereiken met je producten en/of diensten

Systemen geven je de mogelijkheid om uit te breiden. Systemen zijn namelijk te kopiëren. Wie wil nou niet meer mensen bereiken. Je bent niet voor niets je onderneming gestart.

3 – > Met systemen heb je zelf de troef in handen

Als je zorgt dat je aan de waarde van je onderneming bouwt, kun je het op het juiste moment later verkopen. Dat kan alleen met systemen die jou overbodig kunnen maken.

4 – > Met systemen kan je zorgen voor consistentie

In je mails en je marketinguitingen, maar ook in je communicatie naar klanten toe.

Succes!

 

 

Foto © Volker de Regt