Nuttig bezig zijn in deze tijd, het lijkt een beetje de trend. Tenminste, als ik alle berichten op mijn tijdlijn mag geloven. Ik ken het gevoel heel goed: ik wil ook altijd graag nuttig zijn, betekenisvol werk doen, want stel je voor dat je dat niet doet of niet bent!

Maar als je ineens je partner en kinderen rond hebt lopen, kan het heel goed zijn dat jouw normaal zo gefocuste werktijd verdwenen is. Of het al dan niet hun schuld is ;-).

Het kan ook gewoon zijn dat je – als je net als ik gewend was om als een soort kluizenaar te werken en te leven – je jezelf lamlendig aan treft op de bank. Of – mijn favoriete plek momenteel – in de keuken met iets te eten in je hand. Totaal niet nuttig, zeker niet voor de extra kilo’s, maar het is echt even zoals het is.

Ik beweeg maar zoveel mogelijk mee met mezelf. En ben vaak genoeg ook nuttig en betekenisvol bezig. Maar soms niet, omdat mijn gedachten met mij aan de loop gaan over deze rare stille wereld buiten. En die komen vanzelf weer tot rust, al dan niet met behulp van een roze donut 😉