Het klinkt best simpel: een online meeting houden. Maar als je het nog nooit hebt gedaan of je hebt er nog nooit een voorgezeten, kan het best zijn dat je het spannend vindt. Niet weet waar je moet beginnen en bang bent om blunders te maken die viral gaan op social media.

Om je daarbij te helpen en hopelijk de spanning een beetje weg te nemen, maakte ik onderstaande videoserie.

Veel kijkplezier! 🙂

Het belangrijkste: zorg goed voor jezelf & wees niet zo streng!

Het is even wennen en dat is helemaal niet erg. Wees dus niet te streng voor jezelf en zorg dat je mijn tips over goed voor jezelf zorgen tijdens een online meeting opvolgt. 🙂

Een complexe online meeting goed voorzitten

 Een meeting verloopt een stuk beter als je als voorzitter het overzicht behoudt. Maar een online meeting kan best complex zijn, want nu heb je niet alleen de groep voor je maar moet ook de technologie goed werken. In deze video geef ik je een tip die je helpt zo’n complexe online meeting goed voor te zitten.

Je Whiteboard digitaliseren

Het werkt fijn hè, om tijdens een vergadering een whiteboard of flip-over te hebben waar je lekker op kunt kliederen. Dingen visueel maken, aantekeningen, misschien de agenda van de meeting erop… Hoe doe je dat tijdens een online meeting?

Breakout rooms inzetten

Tijdens een ‘live’ meeting zie je elkaar face-to-face en kun je mensen ook even onderverdelen in groepjes om over het één of ander te praten. Zo regel je dit in een online meeting.

Zo blijft je internetverbinding goed tijdens je online meeting

Aaargh, het gebeurt weer hoor. Het beeld van je gesprekspartner loopt vast of hij/zij begint te klinken als een robot. Kan die persoon jou wel nog horen nu? En hoe los je dit zo snel mogelijk op zodat een normaal gesprek mogelijk wordt?

Aantekeningen maken tijdens je online meeting

Misschien maak je normaal gesproken aantekeningen op je laptop tijdens een meeting, maar wil je ook de deelnemers niet uit het oog verliezen. Hoe pak je dat dan het beste aan?

Wat te doen als er iets onverwachts gebeurt

Ja, zoals in die viral video’s die je misschien wel voorbij hebt zien komen op Facebook of Twitter. Zoom blunders, je kent ze wel. 😉 Of heel gewoon als je gestoord wordt door een partner, kind of huisdier. Of als je buurman de heg begint te snoeien of er een ambulance langsrijdt met een loeiende sirene.