Je weet wat je moet doen aan marketing als ondernemer. Maar je komt er – net als ik – op de een of andere manier maar niet aan toe. In mijn geval was mijn werkweek simpelweg tot voor kort gevuld met uren voor al mijn klanten.

Ergens in september werd duidelijk dat een aantal van mijn klanten in uren omlaag ging. Bij de een was de insteek begin dit jaar dat ik mijn rol als VA zou overdragen, bij de ander is het omdat ze start met een heel ander bedrijf enzovoorts. Mijn hoofd schreeuwt om hulp, want jeetje, die rekeningen moeten wel allemaal betaald worden! Mijn intuïtie is tevreden, rustig en stil en zorgt er voor dat ik bruis van de ideeën die ik wil delen met mensen.

En toch voel ik dat ergens tegenaan zit te schuren en niet zo’n beetje ook. Want oeh, wat word ik zichtbaar! En oeh, wat wil ik graag meer ondernemers helpen met sales, strategie en structuur! Dus ik moet hier gewoon mee doorgaan, al vind ik het doodeng als ik kijk naar mijn bankrekening en blijf ik rustig als ik me even afstem op mijn intuïtie.

Zit jij ook ergens tegen aan? Is jouw bankrekening wat mager? Of kom jij om onduidelijke redenen ook nooit toe aan je marketing? Ik help je er graag bij!

Waarom schrijf ik dit? Omdat jij ook zomaar in deze situatie kan zitten. Dat je voelt dat marketing nuttig is, maar dat je zoveel te doen hebt dat je er niet aan toe komt.  Tot het moment dat het rustiger is in je bedrijf en je zou willen dat je er iets aan had gedaan… Ik zit nu met dat gevoel. Tis dubbel, want ik wil echt meer mensen helpen (dus doe ik aan marketing) maar ik wil het liefst NU meer mensen helpen en die klanten zijn er nu niet.